Temaet er brennhett. Tarmen vår, og de bakterier som lever der, påvirker oss mer enn vi har trodd. Tusenvis av forskningsartikler publiseres hvert år, og omfanget av forskningen på feltet fortsetter å vokse raskt. Forstyrrelser i tarmens økosystem, såkalt dysbiose, rammer stadig flere i den vestlige verden.

Det som lever inne i tarmen din kan bidra til alt fra irritabel tarmsyndrom (IBS), påvirkning av immunapparatet ditt, og hvordan du føler deg psykisk. Forskere forsøker å forstå hvorfor så mange er rammet av en slik ubalanse mellom grupper av mikrober i tarmen (dysbiose) – og hva som kan gjøres for å rette på dette.

Ønsker du å prøve BellyBliss®? 

Her er din rabattkode

  Tarmflora

   Koden gir deg 50% rabatt på første bestilling.

   Vi har ingen bindingstid. Vi ønsker selvfølgelig at                         du blir hos oss, men vi gjør det aldri vanskelig å dra.

   Ingen skjulte kostnader, eller avgifter (slikt liker vi                        liker dårlig som deg), og frakten spanderer vi også

BESTILL HERBesøk BellyBliss.no

Noen tilbakemeldinger fra våre kunder

Besøk BellyBliss.no
Besøk BellyBliss.no

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten på Probiotikum.no i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Ved at du fortsetter å bruke Probiotikum.no , forutsetter vi at du samtykker til dette.

BESTILL HER

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten på BellyBliss.no i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Ved at du fortsetter å bruke BellyBliss.no , forutsetter vi at du samtykker til dette.

©2020 BellyBliss AS, Karl Johans gate 20, 0159 Oslo. BellyBliss.no  Kundeservice: 476 25 189

- Få rabattkode i bunn av artikkelen -

Du kan prøve BellyBliss til halv pris i 60 dager!

 Vi har hverken bindingstid eller liten skrift. Bare et godt produkt! Etter dette koster det 599.- hver 2. mnd (299.- pr mnd) 

Alle våre priser er inkludert merverdiavgift.

- Få rabatt kode i bunn av artikkelen -

Gjennom de senere års forskning og populærvitenskapelig formidling har vi blitt mer klar over at tarmens bakterier har stor betydning for helsen vår. Parallelt ser vi i landbruket at sammensetningen av mikroorganismer i jorda er av essensiell betydning for jordkvaliteten og evnen plantene har til å motstå sykdom. Hos drøvtyggerne er tarmbakterienes betydning for fordøyelsen inngående studert, og endringer i tarmfloraen gir seg lett utslag i kliniske symptomer hos dyrene. Enten vi snakker om menneskers helse, eller landbruk og matproduksjon, er det viktig å ta vare på de gode bakteriene, som faktisk evolusjonsmessig er en art med milliarder av år lengre ansiennitet enn menneskene på jorden. 

Det er en utstrakt toveiskommunikasjon mellom tarmen og hjernen. Et interessant aspekt ved denne kommunikasjonen er at eksempelvis i vagusnerven, den viktigste innvollsnerven, er det omtrent 80% av informasjonen som går til hjernen, mens bare 20% av informasjonen går fra hjerne til tarm. 

Tarmfloraen er i endring

Mennesket får hjelp av tarmbakteriene til fordøyelse av maten, dannelsen av viktige næringsstoffer, regulering av immunforsvaret, og finjustering av nervesystemet. Dette svært samstemte og kritiske samspillet er imidlertid i endring. 

Det er godt dokumentert at folk i Vesten ikke har en like rik mikroflora i tarmen som for eksempel folk i jeger- og samlersamfunn, hvor de har en annen og rikere tarmflora enn oss.

I disse befolkningene eksisterer knapt de livsstilssykdommene som i dag representerer helseutfordringer i store deler av verden, inkludert i Norge. I Norge er nå over halvparten av befolkningen klinisk overvektige, og med overvekt kommer sykdomsbilder som diabetes, hypertensjon, og hjerte- og karsykdommer. Tarmfloraen påvirker tarmfunksjon, og kan gjennom kommunikasjon med hjernen påvirke og regulere appetitt og matinntak. Overdreven antibiotikabruk i behandling av enkle infeksjoner, og et kosthold fullt av prosessert mat med utstrakt bruk av konserveringsmidler – ja, til og med også her enorme mengder antibiotika, har ført til en dramatisk endring av tarmfloraen til mange mennesker – en endring vekk fra den tarmfloraen vi har tilpasset oss å leve med i tusenvis av år. Kanskje dette er en av forklaringene på overvektsepidemien vi nå står ovenfor?

Heldigvis kan tarmfloraen også endres tilbake; i riktig retning! Det tar ofte tid; uker og måneder, og dessverre er mange mennesker noe utålmodige når de påbegynner forsøk for å reetablere en sunn normalflora. 

Psykobiotika - sammenheng mellom tarm og hjerne

I de senere år har forskning vist en tydelig sammenheng mellom tarmen og sentralnervesystemet. Denne forbindelsen, kalt «tarm-hjerne-aksen» eller gut-brain-axis på engelsk, bidrar til samspill blant annet mellom det endokrine system, immunsystemet, og nervesystemet. Studier har vist at den tette koblingen mellom tarmmikrobiomet og tarmvevet har en betydelig effekt på tarm-hjerne-aksen. 

Det er også økende mengde kunnskap som forbinder ubalanse i bakterisammensetningen i tarm med en rekke helseproblemer, inkludert allergier, autoimmune lidelser, og psykiatriske lidelser. Én ting er at negativ innvirkning på tarm-hjerne-aksen kan påvirke konkrete diagnoser og veldefinerte lidelser, men det er også bedre og bedre grunnlag for å tro at probiotika i stor grad kan påvirke mer diffuse individuelle helseopplevelser, som følelse av utmattethet, lav energi, og litt langsom hjerne; ”brain fog” – og hvem har vel ikke følt seg slapp, sliten, eller ikke helt mentalt på topp?

Skjer dette ofte, og i stor grad, er det lett å forstå at det kan bli et problem i det daglige. Heldigvis; forskning har gitt indikasjoner på at probiotika kan hjelpe mot også disse vanlige tilstandene. 

Derfor er tarmfloraen så viktig for helsen din!

Mikroorganismer i jorda er av essensiell betydning for jordkvaliteten og evnen plantene har til å motstå sykdom.

Til sammen er det flere bakterier enn vi har celler i kroppen, og de fleste av cellene vi bærer rundt på er ikke våre egne; de tilhører vår tarmflora, og fungerer som et eget organ som påvirker alt fra immunforsvar, fordøyelse til mental helse og livsstilssykdommer. Du har faktisk så mye som 1-2 kg bakterier boende inni deg akkurat nå.

En ny studie fra 2019, utført på pasienter med irritabel tarm (IBS) og ”small intestine bacterial overgrowth” (SIBO), viste en over 70% reduksjon av plagene til pasientene ved tilførsel av probiotika – fire hele uker etter oppstart med probiotika.

Probiotika, inntak av gode bakterier, kan bidra til å gjenopprette balansen i tarmfloraen. Generelt i den klassiske medisinen, for legemidler som skal virke over lang tid, er det vanlig å gi det omtrent tre måneder før man vurderer om behandlingen har gitt ønsket effekt eller ikke. Dette er en god tommelfingerregel også for probiotika. Med andre ord – tålmodighet er nøkkelen!

At man kan bli dårlig i magen; og få løs eller hard mage dersom man er for eksempel nervøs, er svært velkjent. At man kan bli deprimert, angstpreget, og oppleve mange andre utfordringer knyttet til psyken på grunn av ubalanse i tarm derimot – er ikke like godt etablert. At det er slik gir imidlertid opplagt mening når vi ser på hvordan selve nervesystemet og tarmsystemet er bygget opp. Mange stoffer som produseres av ulike bakterier i tarmen påvirker både tarmens og hjernens funksjon, og regulerer alt fra forbrenning og betennelsesprosesser, til avanserte kognitive funksjoner.

Les også:  

Velg riktig probiotika

Når man velger kosttilskudd med probiotika er det spesielt viktig å være bevisst på hvilke spesifikke stammer produktet inneholder, for å sikre at man oppnår stabil effekt.

Ikke alle probiotikum er like, og det finnes mange produkter med dårlig kvalitet, som gjør at de bakteriene du får i deg, ikke overlever miljøet i magesekk og tarm. 

BellyBliss® inneholder den unike bakteriestammen Lactobacillus plantarum OM: et kraftig probiotikum, utviklet over mange år av fagpersoner og forskere, som har patentert den for sine egenskaper.

Vi har også tilsatt naturlig kostfiber av høyeste kvalitet fra riskli (Ribran200®). Risklien er benyttet som et prebiotikum (mat til tarmbakteriene), som gjør det enkelt for dem å etablere seg i tarmen. 

BellyBliss® er det reneste probiotikummet på markedet, er fremstilt helt uten kunstige tilsetningsstoffer, og representerer gullstandarden for gode produksjonsmetoder. 

Dette gjør BellyBliss® til et helt unikt produkt med ypperste råvarekvalitet.

✓  Patentert for sine dokumenterte egenskaper 

✓  Forbedret utgave fra en av verdens mest studerte bakterie  

✓  Levende bakterier som tåler pH i mage/ tarm

✓  Kan lagres i romtemperatur

Når man velger kosttilskudd med probiotika er det spesielt viktig å være bevisst på hvilke spesifikke stammer produktet inneholder, for å sikre at man oppnår stabil effekt.

Ikke alle probiotikum er like, og det finnes mange produkter med dårlig kvalitet, som gjør at de bakteriene du får i deg, ikke overlever miljøet i magesekk og tarm. 

BellyBliss® inneholder den unike bakteriestammen Lactobacillus plantarum OM: et kraftig probiotikum, utviklet over mange år av fagpersoner og forskere, som har patentert den for sine egenskaper.

Vi har også tilsatt naturlig kostfiber av høyeste kvalitet fra riskli (Ribran200®). Risklien er benyttet som et prebiotikum (mat til tarmbakteriene), som gjør det enkelt for dem å etablere seg i tarmen. 

BellyBliss® er det reneste probiotikummet på markedet, er fremstilt helt uten kunstige tilsetningsstoffer, og representerer gullstandarden for gode produksjonsmetoder. 

Dette gjør BellyBliss® til et helt unikt produkt med ypperste råvarekvalitet.

✓  Patentert for sine                                     dokumenterte egenskaper 

✓  Forbedret utgave fra en av                      verdens mest studerte bakterie  

✓  Levende bakterier som tåler pH i            mage/ tarm

✓  Kan lagres i romtemperatur

Ønsker du å prøve BellyBliss®? 

Her er din rabattkode

  Tarmflora

   Koden gir deg 50% rabatt på første                     bestilling.

   Vi har ingen bindingstid. Vi ønsker                     selvfølgelig at du blir hos oss, men vi gjør           det aldri vanskelig å dra.

   Ingen skjulte kostnader, eller avgifter (slikt         liker vi liker dårlig som deg), og frakten               spanderer vi også.